PfÅA ordnar fritidsaktiviteter för föreningens medlemmar. Vi gör besök på museuer och utställningar, ser på teaterföreställningar och musikaler. Varje år arrangeras även en jullunch eller årsmiddag för medlemmar. Kom med och trivs tillsammans!

PfÅA ordnar olika fritidsaktiviteter för föreningens medlemmar. Vi gör besök på museum och utställningar, går och ser på teaterföreställningar och musikaler. Varje år arrangeras även en jullunch eller årsmiddag för medlemmar. Kom med och trivs tillsammans!

Kulturutskottet

Kulturutskottet vid PfÅA är utskottet som står bakom merparten av föreningens fritidsverksamhet.

Finns det någonting särskilt du önskar att föreningen skulle ordna? Utskottets sammankallare tar gärna emot förslag på evenemang, aktiviteter och annan fritidsverksamhet!

Sammankallare (Åbo)

Alexandra Wikström

alexandra.wikstrom(at)abo.fi
02 215 4352

Sammankallare (Vasa)

Isabel Nygård-Anturaniemi

isabel.nygard-anturaniemi(at)abo.fi
029 449 8229

Evenemang som ordnats i Åbo

  • 2023: Årsmiddag i januari på rest. Gunnar, besök x2 på Brandkårsmuseet, smyckesverkstad, guidning på Åbo konstmuseum, besök på Huudi-museet, bussutfärd till Brinkhall och konstkapellet, ÅST: ”Something Rotten!”

  • 2022: Julfest på restaurang Hotel Hamburger Börs, Dracula på ÅST, Muminvärlden (Pro)

  • 2019: Julfest på restaurang skolan (ingick öl- och ciderprovning), Chess på Svenska teatern, Middagskryssning med Rudolfina, Emil Nolde utställning på Konstmuseet, Kalevala på ÅST, Champagne-tasting på Hus Lindman, Muminvärlden (Pro)

  • 2018: Guidning på ÅST, med julmiddag, Utfärd till Nådendal (Gullranda, Casa Haartman, kyrkan och gamla stan) Besöks- och innovationscentret Joki, guidning på Kakola reningsverk, pilates, guidning på Åbo konstmuseum,

  • 2017: Guidad rundtur på Kakola fd fängelseområde, utfärd till Kuhankuono, guidad busstur i Åbo och krigstiden/efterkrigstiden och hjälpen från Göteborg, tasting med tema mousserande viner, PfÅA:s Picknick-kryssning, guidning på konstmuseet, Elina Brotherus fotoutställning.

  • 2016: Julfest med guidning på Forum Marinum, vinproving med choklad, dagsutfärd till Örö, guidad rundtur i Konserthuset + följa med repetitionerna, konstmuseet, Nils Darell-utställning.