Vårt fackförbund Pro har ett rikt utbud utbildninar och webbinarer till medlemmar även på svenska. Svenskt Forum i Pro har planerat de flesta webbinarierna. Här är ett plock av höstens medlemswebbinarier.

 

  1. 9 kl 18.00 Sociala medier, inspirationsföreläsning.

Laura Johansson (som även jobbat på ÅAs Arbetsforum) ger en inspirationsföreläsning om både det positiva och det negativa i sociala medier. Under föreläsningen kommer vi att titta på vad sociala medier är från helikopterperspektiv – vilka är dagens trender? Vad är en algoritm och varför borde vi bry oss om algoritmer? Vad lönar sig att göra i some och vad kan vi skippa direkt?

I föreläsningen kommer vi att titta en del på olika kanaler, och som specialönskemål blir det lite extra om LinkedIn och dess möjligheter. Det kommer att handla om sociala medier både från organisationens perspektiv och från användarperspektiv – hur kan vi profilera oss som proffs i sociala medier?

Men sociala medier är inte endast dans på rosor. Det finns en mörkare sida. Vi kommer att gå igenom vad vi kan göra om något går snett i sociala medier. Utöver detta kommer Laura att berätta om desinformation på sociala medier; vad är desinformation, hur urskiljer vi desinformation och varför finns det överhuvudtaget desinformation?

  • Kurser om hur du skall investera i fonder börjar 16.11. Föreläsare är Sven-Eric Holmström som är egen företagare och inte representerar någon bank. Han höll även kurser i aktieplaceringar förra hösten.
  • Även lite MåBra-veckor med online jumppa och Yoga utlovas senare i höst.

För mera information och anmälningar besök https://proliitto.fi/sv/utbildningar-arbetslivet-och-andra-intressanta-evenemang-som-fackforbundet-pro-ordnar